Ivanković preuzima Zrinjski: Vodit će ekipu u hercegovačkom derbiju

Promjene na klupi

Ivanković preuzima Zrinjski: Vodit će ekipu u hercegovačkom derbiju

Haris Zilić

Dosta je bilo promjena u redovima Zrinjskog posljednjih dana, a glavna vijest je svakako bila rastanak sa trenerom Krunoslavom Rendulićem i to nakon proaza u gardskom derbiju od Veleža rezultatom 3:0.

Plemiće očekuje u srijedu zaostala utakmica šestog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine protiv Širokog Brijega.

U ovaj hercegovački derbi Zrinjski ulazi glavnog bez trenera, ali danas je stigla ptovrda da će ekipu sa klupe voditi Mario Ivanković.

"HŠK Zrinjski Mostar želi službeno potvrditi promjene u stručnom stožeru prve momčadi nakon sporazumnog raskida suradnje s Krunoslavom Rendulićem.

Momčad aktualnog prvaka tako će u utakmici protiv Širokog Brijega u srijedu voditi Mario Ivanković, 48-godišnji trener koji iza sebe ima veliko iskustvo u radu s prvom momčadi s obzirom na to da je u istom proveo gotovo šest godina, nakon čega je vodio našu U17 momčad i U19 reprezentaciju BiH, dok je trenutačno angažiran i u stručnom stožeru A reprezentacije BiH.

Oglasi

Ivankoviću će u radu s prvom momčadi do daljnjeg asistirati treneri koji su bili članovi dosadašnjeg stručnog stožera", stoji u saopštenju aktuelnih prvaka Bosne i Hercegovine.

Da li će Ivanković ostati do kraja polusezone ili će mostarski klub krenuti u potragu za novim trenerom, sazant ćemo uskoro.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Pored obaveza u Premijer ligi Bosne i Hercegovine Zrinjski očekuju još dvije utakmice u grupnoj fazi Konferencijske lige.

Prvo će 30. novembra u petom kolu gostovati AZ Alkmaaru, a onda u posljednjem šestom kolu u Mostar dolazi slavna Aston Villa, a ta utakmica na rasporedu je 14. decembra ove godine.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

plemic
maka dijete zrinjskog i hercegovine, poštenije će odradit posao od licemjernog renrulića.
4 3
BosanskaSvedska
Znaci hercegovacki derbi ne uso derbi, dobro da se razjasnilo i to!
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi