Zrinjski minimalno poražen u Razgradu, Soldo od tragičara do heroja

Ludogorec se ponovo ispromašivao

Zrinjski minimalno poražen u Razgradu, Soldo od tragičara do heroja

HŠK Zrinjski iz Mostara poražen je večeras u prvoj utakmici 3. pretkola Evropske lige od Ludogoreca rezultatom 1:0. Jedini gol na utakmici djelo je Cosmina Motija iz 16. minute.

Prva velika prilika na utakmici viđena je u osmoj minuti. Keseru je iz sjajne prilike šutirao iz okreta, ali lopta ide preko gola. Domaći su konstantno napadali a do vodstva stigli u 16. minuti.

Wanderson je ubacio iz kornera, Soldo loše procijenio let lopte a Moti glavom zabio za 1:0. Nakon toga, Zrinjski je zaigrao bolje i imao nekoliko šuteva prema golu Ludogoreca. Prijetili su Filipović, Todorović i Čirjak, ali je golman Ludogoreca Renan bio sjajan.

U 42. minuti, stopostotna prilika za domaće. Keseru je šutirao, a Soldo fantastično odbranio i iskupio se za lošu reakciju kod gola. Do kraja poluvremena zaprijetio je i Marcelinho, ali ostalo je 1:0.

Drugo poluvrijeme nije donijelo toliko atraktivan fudbal kakav smo gledali u prvih 45 minuta. Stekao se dojam kao da su se fudbaleri Ludogoreca zadovoljili minimalnim vodstvom, iako su gotovo konstantno bili u posjedu lopte i pred golom Zrinjskog.

U sudijskoj nadoknadi, Ludogorec je imao dvije fantastične šanse ali je oba puta Soldo bio na visini zadatka i može se reći da se zaista pretvorio iz tragičara u heroja, budući da je spriječio mnogo teži poraz.

Na kraju je utakmica završena minimalnom pobjedom Ludogoreca rezultatom 1:0, kojim Plemići ne mogu biti pretjerano nezadovoljni s obzirom na sve viđeno na terenu Ludogorec Arene.

Revanš meč Zrinjskog i Ludogoreca igra se za sedam dana na Pecari.

Evropska liga, 3. pretkolo:
Ludogorec - Zrinjski 1:0 (Moti 16')

Ludogorec: Renan - Natanael, Rafael Forster, Moti, Cicinho, Sasha, Dyakov, Marcelinho, Lukoki, Keseru, Wanderson

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Zrinjski: Soldo, Kadušić, Jakovljević, Laštro, Vrljičak, Čirjak, Pezer, Todorović, Bekrić, Filipović, Jović

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

hercegbih
VELEZ MOSTAR VELEZ MOSTAR..VELEZ MOSTAR VELEZ MOSTAR VELEZ MOSTAR
25 43
mirsocomaga
Bosnjak sam Musliman al uvijek navijam za nas klub kad igra u Evropi a jer igra pod zastavom BiH....koeficijent ide nasoj drzavi a ne Herceg bosni ili kome vec....ljudi ovo je Bosna....
10 14

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi