Zrinjski osvojio titulu u tišini, Željo i Sarajevo podbacili

Zrinjski osvojio titulu u tišini, Željo i Sarajevo podbacili

HŠK Zrinjski - Malo priče, mnogo rada

Nedjeljnim utakmicama 30. kola spustila se zavjesa na još jednu sezonu Premijer lige Bosne i Hercegovine. Novi prvak je ekipa Zrinjskog koja je, kada se sve sagleda, tokom sezone zaista pokazala najviše i sasvim zasluženo došla do svog četvrtog naslova u historiji.

Mostarci su sezonu završili sa 69 bodova, sedam više od drugoplasirane Slobode, a stiče se utisak da su se Pod Bijelim brijegom vodili dobrom metodom da se rezultati ne postižu pompeznim najavama već igrama na terenu. Zrinjski je pokazao da je stabilan klub sa jakim i, što je još važnije, širokim igračkim kadrom, te dobrim trenerom Vinkom Marinovićem koji je sve to uspio ukomponovati i napraviti pravi rezultat, kao i Upravom koja u svim segmentima je sjajno odradila svoj posao.

Kada se pogleda ekipa Zrinjskog, tu se mogu vidjeti mnogobrojni igrači koji su povratnici u Premijer ligu nakon epizoda u inostranstvu Očigledno je da su i oni bili puni motiva da u BiH još jednom potvrde svoj kvalitet i da osvoje trofej, što su na kraju i uspjeli. Možda je i dobra stvar za Zrinjski bilo ispadanje iz Kupa BiH u ranoj fazi takmičenja, pa su se Plemići tokom cijele sezone fokusirali samo na Premijer ligu BiH.

Ostat će upamćene neke njihove velike pobjede nad Željezničarom u Mostaru (2:1), Sarajevom na Koševu (1:0) i naravno onaj meč na Pecari, gdje su u ludoj utakmici punoj preokreta slavili sa 4:3 pogotkom u sudijskoj nadoknadi.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi