Zrinjski pobijedio Sarajevo i ostao u igri za naslov prvaka

Veliki derbi pripao Zrinjskom

Zrinjski pobijedio Sarajevo i ostao u igri za naslov prvaka

Midhat Šljivak

Fudbaleri Zrinjskog pobijedili su Sarajevo s 3:2 u velikom derbiju 8. kola Lige za prvaka i tako su ostali u igri za naslov, dok je Bordo tim sada daleko od titule.

Pola sata potpune fudbalske uspavanke Pod Bijelim brijegom prekinuo je domaći tim. Igrala se 33. minuta kada fantastičnu akciju i asistenciju Nemanje Bilbije u gol pretvara Jasmin Mešanović za prednost Plemića od 1:0.

Sarajevo je nakon primljenog gola krenulo mnogo ofanzivnije. Imali su veliku šansu preko Perice Ivetića, ali defanzivac gostiju sa osam metara glavom ne uspijeva matirati Pirića.

Ipak, u 40. minuti gosti su poravnali. Zaista sjajnu akciju Bordo tima završio je Nermin Crnkić, te je izjednačio rezultat na 1:1.

Do kraja prvog dijela po jedna dobra šansa na obje strane. Pokušali su Ivetić i Bilbija, ali je ostalo 1:1 nakon prvih 45 minuta.

Nastavak također donosi velika uzbuđenja, a domaći u prvom napadu dolaze do novog vodstva. Sjajan gol postigao je Pero Stojkić za vodstvo od 2:1.

Samo tri minute trajala je radost domaćih. Gosti prekrasnim golom Elvisa Sarića dolaze do izjednačenja rezultata na 2:2.

Nisu ekipe stale na tome. Redali su se napadi s obje strane, a u 67. minuti Plemići dolaze do novog vodstva. Pogodio je Tomić nakon još jedne odlične akcije za vodstvo od 3:2.

Sarajevo je nakon primljenog gola preuzelo terensku inicijativu. Ipak, domaći tim se odlično odbranio do kraja, te je ostalo 3:2 za Plemiće.

Domaći ovom pobjedom ostaju u trci za titulu i iščekuju rezultat Željezničara sutra u Krupi, dok je Sarajevu za naslov potrebno pravo čudo u posljednja dva kola.

Na kraju treba dodati da je sredinom prvog dijela glavni sudija susreta sa klupe odstranio šefa stručnog štaba gostujućeg tima Mehmeda Janjoša.

Liga za prvaka, 8. kolo:

Zrinjski - Sarajevo 3:2 (Mešanović 33', Stojkić 47', Tomić 67' / Crnkić 40', Sarić 50')

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zrinjski: Pirić, Tomić, Barić, Jović, Stojkić, Mešanović, Petrak, Jakovljević, Katanec, Filipović, Bilbija

Sarajevo: Pavlović, Kadušić, Kovačević, Novaković, Sarić, Crnkić, Hebibović, Radovac, Bekić, Ahmetović, Ivetić.

Vidi video! Vidi video! Vidi video! Vidi video! Vidi video!
Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti