"Nek ste vi to spomenuli, tad je korona dobro harala"

Mulalić nakon trijumfa u Mostaru

"Nek ste vi to spomenuli, tad je korona dobro harala"

E. Ganibegović

Željezničar je večeras u drugom kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine iznenađujuće nakon preokreta savladao Zrinjski u gostima rezultatom 1:2.

Bilbija je doveo Plemiće u vodstvo u 35. minuti, no pogocima Gasala i Mekića na kraju je sarajevski tim kući ponio sva tri boda.

Izjavu je nakon utakmice dao trener Plavih s Grbavice Edis Mulalić, a konstatacija da je ovo prva gostujuća pobjeda Željezničara nakon 2. decembra 2020. godine nije mu baš "sjela". 

"Nek' ste vi to spomenuli", ispalio je u svom stilu Mulalić pa nastavio:

"Ne bavim se puno statistikom. Ok, niz neki se prati, ali uvijek se mora pratiti neka konstalacija kako se to dešava. Nema veze, ajde, to ćemo ostaviti za neki drugi put."

"Teška utakmica. Mislim da smo ušli dobro u utakmicu bez neke bezveze, moje mišljenje... Opet jeftino gol primimo gdje smo radili cijelu sedmicu ulaz na prvu stativu Bilbije i tu nas on iznenadi, a ne bi trebalo da se dešava. Onda poslije moraš da juriš", rekao je Edis pa pohvalio svoje igrače:

Oglasi

"Momci vjeruju u ono što radimo. Čim ispune sve što se dogovorimo i što radimo na treningu, kad prenesemo na teren, teško može rezultat da izostane. Ovaj put nas je nagradilo i možda je negdje utakmica s Leotarom koju smo morali riješiti u našu korist, da nam se danas vratila.

"Mislim da je ovo velika pobjeda pogotovo protiv ekipe koja je prošle godine i nama i ostaloj ligi pobjegla po 30-40 bodova."

Zrinjskom je poželio sreću u Konferencijskoj ligi:

"Zrinjskom želim sreću da prođu u četvrtak, da prezentuju dobro bh. fudbal  i mislim da će to oni dobro uraditi. Jedna odlično posložena ekipa, zato je naša pobjeda još veća. Ne može samo borbenošću da se dođe do rezultata. Mora to da bude i neke igre, izrađenih akcija."

"Mogli smo poslije još koji gol da damo. Kažem opet, ono što radimo, da vjerujemo i da tražimo da igramo i da smo non-stop na protivničkoj polovini, danas se isplatilo", mišljenja je Mulalić koji se potom ponovo osvrnuo na negativan niz na gostujućim terenima:

"U nekim drugim utakmicama gdje smo, ako ste realni imalo, trebali smo pobijediti. Možda protiv Cityja u Tuzli, Leotara u Trebinju, kad već nabrajate taj niz koji nismo pobijedili.

"Vi se bavite time, ja se bavim da spremim ekipu na najbolji način. Možemo samo analizirati konstalaciju onako kako se dešavalo na terenu i ko stoji preko puta, koja ekipa. Zato je veća naša pobjeda, drago mi je da smo pobijedili, poslije koje ste rekli godine, 2020., tad je korona dobro harala."

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Bitka za bodove dalje nam predstoji, nagradili smo se za Leotar i možemo dalje da se spremamo i radimo u miru."

Podsjetimo, u narednom kolu Željezničar čeka meč protiv još jedne hercegovačke ekipe, a na Grbavicu stiže Široki Brijeg. 

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1605368976
Živio govornik!Ne zna rečenicu sastaviti.
8 1
BordoBijeli1946
Kakav seljober...
7 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi