Zrinjski predstavio historijsko pojačanje: Kada su prijatelji vidjeli dres, rekli su 'Što će ti to?'

Luis Ibanez predstavljen u Mostaru

Zrinjski predstavio historijsko pojačanje: Kada su prijatelji vidjeli dres, rekli su 'Što će ti to?'

Hrvatski športski klub Zrinjski danas je zvanično predstavio najveće pojačanje u historiji, Luisa Ibaneza. 

Ibanez je s klubom potpisao ugovor na dvije godine i dolazi kao jedno od najvećih imena u historijski bh. klupskog fudbala.

Današnja press konferencija izazvala je veliku pažnju, a nekadašnji igrač Dinamo Zagreba i Crvene zvezde je na istoj kazao kako jedva čeka istrčati na teren

"Zahvaljujem se cijelom klubu što su vjerovali u mene. Nadam se da ću brzo istrčati na teren. Dat ću sve od sebe kao i u svakom klubu. Nadam se da možemo nešto dobro napraviti ove sezone", kazao je na početku.

"Od prvog dana dečki u svlačionici i ljudi u gradu su me super dočekali. Dva puta sam ranije bio u Mostaru, super je grad. Jedva čekam naći stan i dovesti ženu i djecu te početi normalno trenirati i živjeti".

U klub je došao zbog sportskih motiva, a ne finansijskih.

"U Dinamu sam igrao sedam godina, zato sam igrao i protiv Zrinjskog i znam o kakvom je klubu riječ. Što se tiče finansija, ja sam to osigurao ranije, nisam zbog toga došao. Meni sada treba da se vratim u formu i da igram kao nekada".

"Nadam se da ćemo se ove godine boriti ponovo za titulu i nešto napraviti u Evropi sljedećeg ljeta".

"Sigurno će biti malo teško dok se ne naviknem na ligu i u ekipu. Znam gdje sam došao, siguran sam da ću se brzo uklopiti".

"Ugovor je potpisan na dvije godine, razmišljam samo o igri. Mogu biti kraće ili duže u klubu, vidjet ćemo".

Osvrnuo se i na dres Zrinjskog koji liči na onaj koji nose fudbaler River Platea, velikog rivala Boce Juniors za koju je Ibanez nekada igrao. Njegovim prijateljima iz Argentine dres se, logično, nije svidio.

"Kad su me prijatelji vidjeli u dresu odmah su mi javili da nije to to", kazao je Luis Ibanez kroz smijeh.

Govorio je i o svojoj fizičkoj spremi.

"Fizički sam dobro. Treba mi da radim sa loptom i da se uklopim u sistem trenera".

Je li se vidio s Mamićem koji trenutno boravi u Mostaru?

"Nisam imao priliku vidjeti se s Mamićem. Bio sam prije tri mjeseca na kafi s njim. Poštujem ga i sigurno ćemo se vidjeti i popiti kafu".

Rezultati Dinama i Zvezde u LP sinoć?

"Sretan sam što je Dinamo pobijedio sinoć 4:0. S takvom ekipom mogu sigurno biti u prva dva. Što se Zvezde tiče, to je dobar rezultat. Neki klubovi su tamo primali po sedam ili osam golova, pa je Zvezda dobro i prošla".

O ponudama...

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Imao sam četiri ili pet ponuda na stolu. Na kraju se desilo što se desilo, tu sam sada. Zrinjski je zvao, ja sam odmah rekao da ću doći. Za pet minuta smo se dogovorili", kaže na kraju sjajni Ibanez.

Uzeo je broj 28 koji je nosio i u dresu Boca Juniorsa.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

gaziiiiJAaaa
O kako organizovanom klubu se radi, pokazuje DRES ZAKACEN NA HIDRANT...WELCOME to BiH..
21 5
dosadnoje
Sarajevo u srcu, Velez do groba
15 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi