Zrinjski priželjkuje iznenađenje i plasman u 3. pretkolo
Foto: HŠK Zrinjski

Plemići gostuju u Varšavi

Zrinjski priželjkuje iznenađenje i plasman u 3. pretkolo

Aktuelni prvak Bosne i Hercegovine HŠK Zrinjski iz Mostara večeras igra revanš meč 2. pretkola Lige prvaka protiv Legije iz Varšave.

Prvi meč ova dva tima završen je rezultatom 1:1, što objema ekipama daje realnu šansu da se plasiraju u narednu fazu. Ruku na srce, poljski šampion će biti u ulozi favorita na domaćem terenu i sve osim njihove pobjede bi bilo veliko iznenađenje. Ali, iznenađenja se u fudbalu dešavaju, pa zašto  Zrinjski ne bi napravio jedno?

Utakmica koja je prošle sedmice odigrana Pod Bijelim brijegom pokazala je da Zrinjski ima adute da se ravnopravno nosi sa Legijom. U večerašnjem duelu Plemićima će nedostajati Filip Arežina, koji zbog zdravstvenih problema nije otputovao u Varšavu, dok su ostali fudbaleri u pogonu.

"Legia je u Mostaru pokazala svoju snagu i stigla je do povoljnog rezultata. U Varšavu smo došli odigrati najbolje što možemo, a želim da ponovimo igru iz drugog poluvremena prvog susreta. Pokušat ćemo onemogućiti Legiju da razvije svoju igru i odsjeći njihove napadače", izjavio je trener Zrinjskog Vinko Marinović.

U taboru Legije bili su iznenađeni vrućinama koje su ih zatekle u Mostaru, pa se trener ovog kluba Besnik Hasi raduje klimi u Varšavi.

"Raduje me što igramo na svom terenu, gdje ćemo imati podršku svojih navijača. Ovdje nije vruće kao u Mostaru, a i sada bolje poznajemo Zrinjski. Neke igrače sam odmorio na utakmici protiv Jagiellonije i sada od njih očekujem da spremni dočekaju meč sa Zrinjskim. Optimista sam", poručio je albanski trener, koji je dodao da je predstojeća utakmica najvažnija u ovoj evropskoj sezoni Legije.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Meč Legije i Zrinjskog igra se večeras u 20:45, a direktan prenos je na Areni Sport. 

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi