"Bolan Zrinjski, šta je s tobom? Zašto melješ sve pred sobom?"; Ludo slavlje u svlačionici Plemića

Nakon pobjede nad Radnikom

"Bolan Zrinjski, šta je s tobom? Zašto melješ sve pred sobom?"; Ludo slavlje u svlačionici Plemića

Eldar Ganibegović

Iza Zrinjskog i Nemanje Bilbije je još jedna blistava noć.

Plemići su u okviru 23. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine sa 4:0 demolirali Radnik, a hat-trick je postigao nevjerovatni Bilbija.

Bilbija je spektakularnu noć otvorio u 22. minuti golom na asistenciju Kerima Memije. Mario Tičinović je u 36. minuti pogodio za 2:0, a Bilbija pred sami odlazak na odmor postigao novi gol.

Sjajni golgeter je u petoj minuti nastavka postigao novi gol, hat-trick, te je time riješio sve dileme, ako ih je uopšte i bilo, oko pobjednika večerašnjeg duela.

Zrinjski je tako srušio rekord Željezničara po broju uzastopnih pobjeda (Zrinjski ima 13, Željezničar 12), a Nemanja Bilbija je srušio rekord Emira Obuće po broju golova u jednoj sezoni Premijer lige BiH.

Obuća ima 24 koje je postigao 2003. godine, a Bilbija je već sada nakon 23 kola na 25 i ima priliku doći i do čak 30, a juri i Wagnera u utrci za najboljeg strijelca u historiji lige.

Sve to su Plemići znali proslaviti. "Bolan Zrinjski, šta je s tobom? Zašto melješ sve pred sobom?", odjekivalo je svlačionicom.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Pogledajte.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

kiki
ako ovaj Zrinjski ne napravi neki iskorak u evropi,treba ukinuti ligu definitivno
9 1
Realist
Noću sanjam ja lentu crvenu i sve sto imam ja dao bih za nju
8 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi