Zrinjski - Sarajevo: Hoće li pod Bijelim brijegom neko konačno slaviti?

Derbi se igra u Mostaru

Zrinjski - Sarajevo: Hoće li pod Bijelim brijegom neko konačno slaviti?

Adnan Beganović

U subotu se nastavlja takmičenje u Premijer ligi Bosne i Hercegovine, a jedan od derbija u Mostaru će odigrati drugoplasirani Zrinjski i petoplasirano Sarajevo.

Za obje ekipe ovaj susret je od ogromne važnosti, biće ovo 28. susret Plemića i Bordo tima od sezone 2002/2003, otkako u Premijer ligi BiH igraju timovi sa prostora cijele države.

Sarajevo je uspješnije u do sada odigranih 27 susreta, odnosno Bordo tim je upisao 13 pobjeda, Zrinjski pet manje, dok je šest susreta završeno podjelom bodova.

Ukupna gol razlika je na strani ekipe iz glavnog grada naše zemlje (37:29). Najveću pobjedu Zrinjski je ostvario u sezoni 2007/2008 kada je pred svojim navijačima slavio sa ubjedljivih 4:0. Strijelci za Plemiće u ovom susretu su bili Nikolić, Rajović, Selimović i Žižović.

S druge strane Sarajevo je najubjedljiviji trijumf ostvarilo u sezoni 2003/2004 kada je na Koševu slavilo rezultatom 6:1, a posljednji susret ova dva kluba odigran je na našem najvećem stadionu uz minimalan trijumf gostiju iz Mostara (1:0).

Što se tiče susreta u Mostaru uspješnija je domaća ekipa. U trinaest mečeva odigranih pod Bijelim brijegom domaći su slavili šest puta, gosti su upisali jedan trijumf, dok je šest mečeva završilo bez pobjednika.

Posljednji put je Zrinjski slavio u sezoni 2010/2011 i to rezultatom 4:2. Dva pogotka u tom meču za Plemiće je postigao sadašnji napadač Željezničara Ivan Lendrić, dok su mrežu Bordo tima još pogađali Kutalija i nekadašnji napadač Plavih s Grbavice Vernes Selimović. Za Sarajevo su strijelci bili Hilmo Gutić i Edin Pehlić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Od tada Zrinjski i Sarajevo su u Mostaru snage odmjerili još četiri puta, a niti u jednom susretu nije bilo pobjednika (11:1, 2:2, 1:1, 1:1).  Kompletnu statistiku sa susreta Zrinjskog i Sarajeva možete pogledati OVDJE.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi