Zrinjski se ponovo mučio s realizacijom, ali gol talentovanog Mašića bio je dovoljan

Zrinjski bolji od Slobode

Zrinjski se ponovo mučio s realizacijom, ali gol talentovanog Mašića bio je dovoljan

E. Škorić

HŠK Zrinjski je večeras u Mostaru savladao FK Sloboda s 1:0 u susretu petog kola Premijer lige BiH.

Ponovo je bilo evidentno da nogometaši Zrinjskog imaju ogromnih problema s pretvaranjem dobrih prilika u pogotke. Bio je to slučaj u prvom kolu protiv Olimpika (1:0), u narednim nekim mečevima, a evo i večeras protiv Slobode.

Iako su stvorili dobar broj velikih šansi, samo jednom su domaći postigli pogodak i ponovo je, baš kao i protiv Olimpika u prvom kolu u sličnoj utakmici, junak bio mladi Mašić.

On je dobio povjerenje trenera Žižovića od prve minute, a iskupio se nakon samo 20-ak minuta igre. Todorović je prvo šutirao, Golubović odbranio, lopta se opet odbila do Todorovića, koji nesebično dodaje Mašiću, a ovaj pogađa.

Prije tog gola Mašića Zrinjski je imao nekoliko prilika. Bilbija je imao dvije dobre šanse, oprobao je udarac i Filipović. Tek u 30. minuti prva opasnost pred golom Mostaraca, ali je udarac Dženisa Beganovića glavom bio loš.

Pet minuta prije polaska na odmor Tomašević je zatresao stativu gola domaćih, a onda i Beganović iz dobre pozicije šutira preko gola. Prije kraja prvog dijela lako je moglo biti 2:0. Filipović se našao u kontri, krenuo je da doda do Mašića, lopta pogađa u jednog igrača Slobode i skreže prema golu, a Golubović velikim naporom stiže do lopte.

Na startu drugog dijela dobar ubačaj Filipovića, Mašić glavom šutira, Golubović brani. Naredni pokušaj zabilježen je tek u 68. minuti, kada je Bilbijin udarac s 20-ak metara odbranio Golubović, a ubrzo nova šansa za ofanzivca Zrinjskog, no ostalo je 1:0.

Sloboda je u nastavku imala svoje prilike, djelovala izuzetno opasno, ali Tuzlaci nisu uspjeli da dobru igru krunišu golom koji bi im omogućio barem jedan bod.

Zrinjski se provukao do nove pobjede i sa sedam bodova je šesti na tabeli, a u sljedećem kolu dočekuje Mladost. Slobodi je ovo bio već treći poraz u petom meču ove sezone, a za sedam dana na Tušanj joj stiže izuzetno kvalitetna ekipa Širokog Brijega.

HŠK Zrinjski - FK Sloboda 1:0 (Mašić 21)

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zrinjski: Horkaš, Stojkić, Barbarić, Jakovljević, Tičinović, Enin, Trebotić, Todorović, Bilbija, Filipović, Mašić.

Sloboda: Golubović, Jusić, Uzelac, Beganović, Husejinović, Tomašević, Kurtalić, Predragović, Maksimović, Mujagić, Beganović.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

BiceaBdnasaBiH
Patnja za gledati.
6 0
wubpozz
Tanke ekipe
5 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi