Zrinjski se remijem oprostio od Lige prvaka

Bh. tim ide u Evropa ligu

Zrinjski se remijem oprostio od Lige prvaka

Fudbaleri Zrinjskog nisu uspjeli da se plasiraju u drugi krug Lige prvaka jer su večeras Pod Bijelim brijegom odigrali samo 1:1 protiv Spartaka. To nije bilo dovoljno jer je Zrinjski u prvom meču izgubio 1:0 u gostima. 

Zrinjski je veoma dobro otvorio utakmicu i već u uvodnim minutama stvorio nekoliko opasnih situacija pred golom gostiju, a najbolju priliku je imao u 13. minuti Ognjen Todorović kada je pogodio prečku.

Samo dvije minute kasnije stigla je kazna za promašaj i Spartak je poveo. Igrao se 15. minut kada je Rada ubacio, a Godal glavom pogodio za vodstvo svog tima.

Taj gol je očito šokirao fudbalere Zrinjskog koji su potpuno stali i na prvu narednu šansu domaćih se čekalo do posljednje minute prvog dijela kada je Filipović iz izgledne situacije slabo šutirao.

Ipak, bh. prvak je u nastavku meča pružio puno bolju partiju, barem kada je u pitanju prva polovina drugog poluvremena.

Već u prvoj minuti nastavka Aćimović je imao sjajnu priliku, ali njegov udarac brani golman gostiju. Samo dvije minute kasnije isti igrač je opet u šansi, ali ovog puta šutira preko gola. Zrinjski je nastavio prijetiti i to mu se isplatilo u 58. minuti kada je Todorović sa oko 20 metara pogodio mrežu Spartaka za izjednačenje.

Ipak, od tog trenutka umjesto da Zrinjski krene još jače u napad, sve je stalo i gosti su preuzeli inicjativu te je uslijedila serija kornera koje su izveli. U nastavku meča Zrinjski se malo probudio, ali to nije bilo ni blizu dovoljno da postigne još dva gola koliko mu je trebalo za drugi krug, pa je meč završen 1:1.

Bh. predstavnik će evropsku avanturu nastaviti u Evropa ligi.

Revanš prvog pretkola Lige prvaka:

Zrinjski - Spartak Trnava 1:1 (Todorović 58' - Godal 15')

Zrinjski: Brkić, Galić, Jakovljević, Barišić, Stojkić, Hairlahović, Rustemović, Todorović, Filipović, Bilbija i Aćimović.

Spartak: Chudy, Kadlec, Grandel, Hladik, Čonka, Godal, Toth, Rada, Jirka, Greššak, Egho.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Majorizirani
Nema Covica i Beusa u UEFI jbg
51 13
rimke
zrinjski opravdao ocekivanja
25 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti