Budimir hvalio individualni kvalitet Zrinjskog, Ivanković prezadovoljan

Reakcije iz Mostara

Budimir hvalio individualni kvalitet Zrinjskog, Ivanković prezadovoljan

Edmir Škorić

U zaostalom meču šestog kola Premijer lige BiH Zrinjski je slavio protiv Širokog Brijega sa 3:1 i tako se primakao vodećem Borcu na "samo" četiri boda.

Zrinjski je odigrao sjajnu utakmicu pod vodstvom novog trenera Marija Ivankovića i došao do sigurne pobjede, a na kraju iste treneri su dali izjave za TV.

Prvo je riječ dobio trener poražene ekipe Marijan Budimir, koji je priznao da je ipak razlika u individualnoj kvaliteti Zrinjskog presudila.

"Htio bihj čestitati Zrinjskom na zasluženoj pobjedi. Jako loše smo otvorili utakmicu, gubili smo duele, individualna klasa Zrinjskog je došla do izražaja, pa smo brzo primili dva gola.

Kada smo uspjeli da se saberemo, stvorili smo par šansi i dali smo gol. Kada je trebalo da zadržimo tih 2:1 do poluvremena, opet je individualna kvaliteta Zrinjskog došla do izražaja i primili smo i treći gol.

Oglasi

Pokušali smo kroz brzu promjenu strane doći do šanse, ali nažalost falio nam je taj zadnji pas. Nismo bili konkretni osim ove zadnje šanse. Jedino što me danas može radovati je što smo dali priliku juniorima", rekao je Budimir.

Mario Ivanković, trener Zrinjskog, bio je prezadovoljan načinom na koji je njegov tim danas došao do pobjede.

"Najvažnije nam je večeras bilo da pobijedimo. Bilo je važno da uhvatimo priključak. Odlično smo ušli u utakmicu. Dali smo dva gola, dosta šansi, onda smo imali jednu rupu do 10-15 minuta, kada nas je Široki kaznio i čak imao šansu da izjednači. Drugo poluvrijeme smo rutinski završili utakmicu. Prezadovoljan sam odnosom tima i pobjedom", kratko je kazao Ivanković, koji je nedavno sjeo na klupu Plemića umjesto Krunoslava Rendulića.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Za sada se Ivanković smatra privremenim rješenjem, no nije isključeno da ostane na klupi Mostaraca ako njegov tim nastavi ovako da igra.

Zrinjskom slijedi duel sa GOŠK-om, a Širokom još jedan derbi s Mostarcima, pošto im u goste dolazi Velež.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti