Zrinjski spreman, Dragičević otišao
Dragan Jović

Plemići igraju pred svojim navijačima

Zrinjski spreman, Dragičević otišao

M. Maksimović

Prvu utakmicu u domaćem prvenstvu pred svojim navijačima, nogometaši Zrinjskog igraju sutra protiv Slavije. U prošlom kolu je Zrinjski poražen u Zenici, dok je Slavija maksimalno iskoristila domaći teren pobjedivši Slobodu i Sarajevo.

Slično kao i ove sezone, i prošle je Zrinjski već u trećem kolu dočekao Slaviju i utakmica je završila  bez pobjednika i bez golova, dok je u drugom dijelu sezone Zrinjski trijumfovao u Istočnom Sarajevu 2:0. Za razliku od predhodnih utakmica u prošloj sezoni, pa i utakmice protiv Čelika, ovaj put je Zrinjski kompletan. Ipak, Jović više ne može računati na napadača Matu Dragičevića koji je odlučio napustiti Mostar.

''Slavija je u proteklom periodu puno mijenjala, stigao je veliki broj novih igrača, ali su pobjedama protiv Slobode i Sarajeva pokazali da su napravili jedan vrlo dobar posao.Sigurno je da nas čeka teška utakmica i neugodan protivnik, ali se nadam da iznenađenja pred našim navijačima neće biti. Mi smo nakon duže vremena po prvi put u situaciji da možemo računati na sve igrače koji su na raspolganju i koji imaju priliku potvrditi svoju kvalitetu''.

Ipak, Jović više ne može računati na napadača Matu Dragičevića koji je odlučio napustiti Mostar.

''Mi smo selektirali tim znajući da je velika vjerojatnoća da će nas Mate napustiti. Dolazak Lendrića, uz Pehara i Selimovića, pa i Marina Aničića i Salčinovića koji mogu igrati u napadu mislim da smo kompenzirali odlazak Dragičevića'' kaže između ostalog Jović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.