Zrinjski u Ljubuškom do pobjede u sudijskoj nadoknadi

Sloga nije izdržala do kraja

Zrinjski u Ljubuškom do pobjede u sudijskoj nadoknadi

E. Škorić

Nogometaši Sloge i Zrinjskog odigrali su prvu utakmicu osmine finala Kupa Bosne i Hercegovine. Susret je završen rezultatom 3:2 u korist gostiju.

Drugoligaš je u Ljubuškom pokazao zube aktuelnom prvaku naše zemlje. Mostarci su bili apsolutno favoriti, ali igrači Sloge su pokazali da se i u nižim ligama igra dobar nogomet.

Grgić je odmah na početku utakmice zaprijetio gostima, no Dujković je odbranio. Nekoliko minuta kasnije Kordić šutira prema golu Sloge, Pehar brani. Petrak je mogao u 11. pogoditi mrežu Sloge, ali se Pehar opet istakao.

U 20. minuti dobar pokušaj Jelčića, Dujković brani. Zatim dvije sjajne šanse za Zrinjski. Prvo je Simeunović izašao jedan na jedan s Peharom, koji je bravurom sačuvao mrežu, a onda je junak domaćih zaustavio i udarac Đurića.

Grgić u 37. prijeti Plemićima iz slobodnjaka, no dobro je Dujković bio postavljen. Igrala se 39. minuta kada je Grgić nakon kontre Ljubušaka gađao gol Zrinjskog, no neprecizno.

Za razliku od prvog, u drugom dijelu prava golijada. Krenulo je od 49. minute. Simeunović je centrirao, Kordić glavom šutirao, lopta se od prečke vraća, a onda Pehar glavom trese mrežu Sloge. Oduševljenje za domaće navijače u 59. minuti, Nakon gužve u kaznenom prostoru gostiju, Serdarević je pogodio za 1:1.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Samo četiri minute trajala je radost domaćih. Katanec je glavom zabio gol nakon sjajnog ubačaja Crnova, ali i gosti nisu dugo uživali u prednosti. Meksikanac Gil Badillo je u 65. postavio konačnih 2:2.

Mogao je Grgić u 73. minuti donijeti preokret Slogi i veliku pobjedu, ali je s desetak metara šutirao preko gola. Stigla je kazna u zadnjim sekundama. Muminović je postigao gol za 3:2 pobjedu Zrinjskog, koji je tako u prednosti pred revanš za tri sedmice.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti