Mostarski derbi: Zrinjski s pobjedom izbija na vrh, Velež želi nastavak dobre serije

Derbi se igra od 17 sati

Mostarski derbi: Zrinjski s pobjedom izbija na vrh, Velež želi nastavak dobre serije

Esmer Oštraković

Zaostala utakmica 6. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine između Zrinjskog i Veleža biti će odigrana danas.

Ova utakmica uvijek privlači jako mnogo pažnje i to sa velikim razlogom, a to je naravno rivalitet ova da kluba koja dolaze iz istog grada.

Uvijek je teško prognozirati derbi utakmice, a posebno se to odnosi na gradske derbije gdje favoriti nerijetko znaju prosuti bodove.

Motiva sigurno neće nedostajati niti jednoj ekipi jer navijači praktično žive za pobjedu na ovim utakmicama, te će dati maksimalnu podršku svojim nogometašima.

Kada je riječ o utakmici između Zrinjskog i Veleža, domaaća ekipa ulazi u susret u nešto boljem raspoloženju od Veleža.

Naime, Zrinjski ima dvije utakmice manje od svih ekipa u ligi, a uprkos tome nalazi se na drugom mjestu na tabeli sa samo bodom zaostatka za vodećim Širokim Brijegom.

Oglasi

Jasni je da bi pobjeda na današnjem susretu protiv ljutog rivala imala još slađi ukus za Zrinjski jer bi s njom preuzeli vrh tabele.

U dosadašnjih jedanaest odigranih utakmica Zrinjski je uspio postići dvadeset golova, te su treća najefikasnija ekipa u ligi, a primili su najmanje golova u ligi, samo šest.

Sa druge strane Velež koji sa klupe predvodi iskusni Amar Osim sigurno neće doći sa bijelom zastavicom, te i oni imaju svoje adute.

Velež u posljednjih pet utakmica ne zna za poraz, te su upisali čak četiri remija i jednu pobjedu od posljednjih pet susreta koje su odigrali.

Velež se nalazi na sedmoj poziciji sa šesnaest osvojenih bodova, ali i utakmicom manje koju će nadoknaditi danas. Ukoliko bi ostvarili pobjedu poravnali bi se bodovno sa Sarajevom i Tuzlom City koji su na petom i šestom mjestu.

Posljednju utakmicu ovi rivali odigrali su prije pet mjeseci, a domaćin je i tada bila ekipa Zrinjskog. I tada je Zrinjski kao i sada bio veliki favorit, ali do pobjede nisu uspjeli doći.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Pritisak derbija uticao je očito na domaće igrače, te je Velež tada uspio odnijeti bod sa jako teškog gostovanja.

Susret se igra sa početkom od 17 sati, a glavni arbitar je Admir Musić.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Zaccheroni
SVE STO ZELIM U OVOM TRENUTKU,IGRAJ VELEZ IGRAJ I POBJEDI
8 3
user1600705501
Brkooo povedii nass
7 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi