Bašić: Ova ekipa nema osnovnu taktiku, navikla je da igra ho-ruk, a ja to ne volim
FOTO/VIDEO: A. Čaušević

Trener Željezničara je naglasio nekoliko stvari

Bašić: Ova ekipa nema osnovnu taktiku, navikla je da igra ho-ruk, a ja to ne volim

Haris Zilić

Željezničar je u 26. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine poražen rezultatom 2:0 od aktuelnih prvaka ekipe Zrinjskog u utakmici koja se igrala u Čitluku. Zrinjski je tako nastavio dominaciju u bh. klupskom fudbalu.

Na klupi Željezničara u ovom meču debitovao je novi trener Nermin Bašić koji je nakon utakmice naglasio nekoliko stvari.

Prvo je analizirao giru u oba poluvremena.

"Dva različita poluvremena. U prvom poluvremenu smo imali dosta grešaka, bio je tu neki strah u igri. Kasnili smo u dosta stvari", rekao je Bašić, zatim nastavio:

"U drugom poluvremenu su izmjene donijele neki šok, počeli smo nešto igrati. Bilo je to malo bolje, ali dosta stvari trebamo popraviti, ali nemamo puno vremena."

Bašić je naglasio da jedna stvar jako brine u ovom trenutku.

Oglasi

"Brine me timska funkcija odbrana-napad ne stojimo organizovano i tu trebamo napraviti dobru analizu."

Željezničar očekuje utakmica sezone, revanš polufinala Kupa BiH protiv Veleža.

"Utakmica protiv Veleža je utakmica istine. U autobusu trebamo odmah ovu današnju utakmicu zaboraviti i okrenuti se Veležu. Možemo i želimo da spasimo sezonu."

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Željezničar ima i problem ho-ruk igre, ističe na kraju novi trener Plavih.

"Jako malo taktike sam pokušao, jer nema osnovne taktike. Ova ekipa je navikla da igra ho-ruk i ja to ne volim. Želio sam da vidim neke igrače, tako da smo pokušali dosta stvari. Ovo je daleko, daleko od onoga što mi možemo i trebamo."

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

enko
Strucnjak iz travnika nisi ti izmjenama u drugom poluvremenu uspostavio ravnotezu, vec je zrinjski povukao rucnu i odigrao koliko mu treba.
11 2
nakopitam
Ajjjjjjjjjjjj braco strucnjaka. HahahahahahahahahahahahahahahahahahahhahahahahahahahahahahahahahahahhahahhahahahahahahahahahahHhhahahahahahahahasha
7 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi