Bašić pošteno priznao zaslužen poraz, Rendulić najavio dvostruku krunu
Zrinjskom je potreban samo jedan bod da bi osvojili titulu prvaka Bosne i Hercegovine

Treneri nakon meča Zrinjski Željezničar

Bašić pošteno priznao zaslužen poraz, Rendulić najavio dvostruku krunu

Midhat Šljivak

Zrinjski je seriju pobjeda nastavio danas u Čitluku protiv Željezničar. Lagano su Plemići pobijedili velikog rivala s 2:0 i nezaustavljivo koračaju ka novom naslovu prvaka za što im je potreban još samo jedan bod.

Željezničaru ni promjena trenera nije donijela previše. Nermin Bašić nije probudio ekipu i na debiju je lagano poražen od moćnog Zrinjskog s 2:0.

Gosti mogu biti zadovoljni što nisu primili više od dva pogotka, a trener mostarskog tima Krunoslav Rendulić na kraju utakmice je rekao:

"Još jedna u nizu kvalitetnih partija. Igrači su pokazali fenomenalnu igru i na najbolji način odgovorili izazovu u ovom teškom meču", istakao je Rendulić i dodaje:

"Meni je bitno da momčad ima kvalitetne igre. Naš cilj je da idemo do kraja u oba takmičenja. Liga je tu, fali nam još jedan bod i nadam se da ćemo osvojiti dvostruku krunu", poruka je trenera Plemića.

Nermin Bašić je porazom debitovao na mjestu trenera FK Željezničar. Dosta je stvari koje je vidio i koje je potrebno popraviti.

"Zaslužena pobjeda. Dominirali su, pogotovo prvo poluvrijeme", prve su riječi Bašića nakon meča, a dodao je:

"Nismo uspjeli odgovoriti na dogovor kojeg smo imali. Ima pritiska dosta i vidi se to. Malo smo osvježili ekipu u drugom poluvremenu, imali smo posjed. Imamo jako puno posla. Pozitivan sam. U srijedu nas čeka bitna utakmica, ali ima nekih stvari koje su nedopustive", rekao je Bašić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zrinjski je već jednom nogom u finalu Kupa Bosne i Hercegovine jer čeka Tuzla City s prednošću od 3:0, a Željezničar čeka Velež i pokušat će nadokaditi gol zaostatka iz prve utakmice (1:0).

Plemići titulu prvaka Bosne i Hercegovine mogu osigurati u narednom kolu protiv najvećeg rivala Veleža, a Željo borbu za Evropu nastavlja duelom protiv Širokog na Grbavici.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije