Za Zrinjski povratak u realnost, za Željezničar potraga za izlaskom iz krize

Meč u Mostaru se igra od 19:45

Za Zrinjski povratak u realnost, za Željezničar potraga za izlaskom iz krize

Admin Čaušević

Utakmicom Zrinjski - Željezničar bit će kompletirano 8. kolo Premijer lige. S obzirom na slabu rezultatsku formu u prvenstvu oba tima žele osvojiti bod ili bodove, ali zbog domaćeg terena te kvalitetnijeg igračkog kadra jasno je da su Plemići u prednosti. 

Zrinjski je izgubio dvije posljednje ligaške utakmice protiv Posušja i Sarajeva, ali je klasu potvrdio nevjerovatnom pobjedom i preokretom protiv AZ Alkmaara u prvom kolu Konferencijske lige kada je bilo 4:3.

Ipak, u mostarskom klubu žive san ovih dana, međutim bez dobrih nastupa u domaćem prvenstvu san je nemoguće živjeti pa su vrlo vjerovatno toga i svjesni u prvaku bh. tabora.

S obzirom na dva uzastopna poraza Zrinjski protiv Željezničara nema pravo na kiks pogotovo jer vodeći timovi poput Širokog i Borca redaju pobjede.

"Bilo je veliko pražnjenje, mentalno i fizičko. Ovo je naša stvarnost, domaća liga te vodi u Evropu i pruža ti šansu da ponoviš rezultate kao i ove godine. Moramo misli prebaciti na Željezničar i to je tako", rekao je Krunoslav Rendulić u najavi utakmice.

Hrvatski trener je najavio promjene u igračkom kadru pa se očekuje da oni koji dobiju priliku maksimalno iskoriste minutažu.

Oglasi

Prebacivanje iz sna u realnost nikad nije lagan zadatak međutim Zrinjski ima dovoljno iskusnih i kvalitetnih igrača za to, međutim tražit će se potvrda i na terenu.

Za rivala će Plemići imati dobro poljuljani i uzdrmani Željezničar koji je u negativnom nizu od tri poraza te će Plavi tražiti iznenađenje u Mostaru.

"Iskreno čestitam svima u Zrinjskom šta rade za svoj klub, šta rade za našu ligu. Napravili su fenomenalne stvari plasirajući se u Konferencijsku ligu, a ona sinoć utakmica je za anale. Bilo je jako lijepo gledati na malim ekranima", poručio je Bašić te nastavio:

"Mi naredne tri utakmice idemo na pobjedu, bez obzira je li to Zrinjski, Sloboda ili Široki Brijeg. U takvoj smo situaciji gdje se moramo vaditi, gdje moramo vratiti ratnički mentalitet na teren i kad to vratimo mislim da će biti stvari u redu."

Bašić će pod Bijelim brijegom biti bez povrijeđenog Sulejmana Krpića pa će biti interesantno za vidjeti kakvu postavu će izvesti.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Meč Zrinjski - Željezničar se igra od 19:45, dok će od 16 sati u Ugljeviku snage odmjeriti Zvijezda 09 - Posušje.

U ostalim mečevima 8. kola postignuti su sljedeći rezultati: Široki Brijeg - Sarajevo 1:0, Tuzla City - Borac 1:2, GOŠK - Igman 3:0 i Velež - Sloga Doboj 3:2.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Hz rajvosa
Realno željo nema ekipu za gornji dio tabele !!
0 2
Samo_Realno
Zeljo je po tradiciji neugodan gost u Mostaru.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi