Zrinjskom derbi protiv Sarajeva

Premijer liga BiH

Zrinjskom derbi protiv Sarajeva

Edmir Škorić

U derbiju 13. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine Zrinjski je s 1:0 savladao Sarajevo.

Zrinjski je ove sezone najbolji bh. tim i to je potvrdio i danas. Aktuelni prvak naše zemlje nadigrao je goste iz Sarajeva i zasluženo stigao do devete pobjede, pa i dalje ima šest bodova prednosti u odnosu na drugoplasiranu Krupu.

Plemići su već na početku pokazali kakve imaju ambicije u ovom meču, pošto je Mešanović u sedmoj minuti pogodio stativu.

Dobru šansu u 13. minuti ne koristi Todorović, koji je s pet metara malo iskosa s lijeve strane loše zahvatio loptu. Minutu kasnije izblokiran je udarac Stojkića.

Zrinjski nastavlja da dominira u ovom meču, pa u 18. minuti Čolić iz daljine šutira, Pavlović izbacuje u korner. Tek na početku drugog dijela kakav-takav pokušaj Sarajeva, udarac Ahmetovića glavom, no Kozić nije morao da interveniše.

U 55. minuti Bilbija je iskosa s lijeve strane pogodio samo vanjski dio mreže, a u 63. minuti Zrinjski dolazi do gola. Bilbija je izveo korner, a Jakovljević glavom matira Pavlovića za slavlje domaćih.

Mogao je Mešanović u 75. minuti otkloniti sve dileme oko pobjednika, no bio je neprecizan. Zrinjski je, ipak, uspio da sačuva prednost od jednog gola i da uzvrati Sarajevu za poraz iz jula, kada je bordo tim na Koševu slavio s 2:0.

Sarajevo ostaje na petom mjestu sa 19 bodova i sigurno da navijači  ne mogu da budu zadovoljni trenutnom situacijom. U posljednja četiri kola u Premijer ligi Sarajevo nije ostvarilo pobjedu. No, treba imati na umu da su rivali Sarajevu bili Široki, Sloboda, Željezničar i Zrinjski.

Zrinjski - Sarajevo 1:0 (Jakovljević 63)

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zrinjski: Kozić, Peko, Tomić, Čolić, Stojkić, Todorović, Mešanović, Petrak, Jakovljević, Katanec, Bilbija.

Sarajevo: Pavlović, Hodžić, Rustemović, Novaković, Duljević, Sarić, Crnkić, Mihojevć, Al. Bekić, Ćetković, Ahmetović.



Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi