Žrtva Maradonine najpoznatije prevere u oproštaju nije štedio legendarnog Argentinca

Englez na udaru kritika

Žrtva Maradonine najpoznatije prevere u oproštaju nije štedio legendarnog Argentinca

A. Čaušević

Osim po majstorijama Diega Armanda Maradonu ćemo zauvijek pamtiti i po golu rukom postignutom Engleskoj na Svjetskom prvenstvu 1986. godine.

Mali zeleni je bio istinski velemajstor s loptom, ali je itekako bio skloni i varanju što je najbolje opisao Peter Shilton, legendarni golman Engleske.

U oproštajnoj kolumni Shilton nije štedio Argentinca zbog čega se našao na udaru navijači.

"Diego Maradona je imao veličinu, ali ne i sportskog duga. Moj život je povezan s Maradoninim i ne na način na koji to želim", napisao je Shilton.

"Visoko je skočio, ali je znao da je loptu neće udariti glavom, pa je to uradio rukom. Čisti prekršaj. Varanje. Kada je krenuo da slavi pogledao je dva puta, kao da je čekao da sudija svirne."

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

"Znao je šta je uradio. Svi su znali osim sudije i dva pomoćnike. Boli me briga šta će ko reći, ali donio je pobjedu Argentini..."

"Ne sviđa mi se što se nikad nije izvinio. Nikada nije rekao da je varao i da treba reći da mu je žao. Umjeto toga koristio je svoju 'Božiju ruku'. To nije bilo u redu", poručio je Shilton.

Top Komentari

Opijum
Dobro je reko covjek.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti