Žrtva 'slučaja Hasić': Dinamo dao otkaz čovjeku koji je napravio neviđeni gaf
Zahvaljujući njegovoj grešci i prevelikom povjerenju koje je imao u Hasićevog oca, Dinamo je ostao bez jednog od svojih najtalentovanijih fudbalera iz omladinske škole

Tomislav Svetina dobio otkaz

Žrtva 'slučaja Hasić': Dinamo dao otkaz čovjeku koji je napravio neviđeni gaf

Izvršni odbor zagrebačkog Dinama je danas na svojoj redovnoj sjednici jednoglasno donio odluku o otkazu za Tomislava Svetinu, doskorašnjeg potpredsjednika kluba i člana Uprave Modrih.

Iako to nije zvanično potvrđeno kao razlog završetka saradnje, neslužbene informacije kažu da je Svetina 'glavom platio' veliki gaf kojim je Dinamo ostao bez Ajdina Hasića, jednog od najtalentovanijih fudbalera iz svoje omladinske škole i juniorskog reprezentativca BiH.

''Gospodinu Svetini iskreno se zahvaljujemo na saradnji te mu želimo mnogo sreće u nastavku poslovne karijere'', poručili su iz Maksimira, ne ulazeći u detalje odluke.

Za one koji ne znaju, Dinamo je napravio nesvakidašnju grešku kada je želio vezati Hasića dugogodišnjim ugovorom po boljim uvjetima od dosadašnjih. Mladi bh. fudbaler je imao stipendijski ugovor kojeg je trebalo raskinuti, a potom potpisati novi ugovor o saradnji.

Očigledno je Svetina dozvolio da Dinamo odstupi od svojih načela i odluči poslati dva ugovora u Bosnu i Hercegovinu, gdje se nalazi Ajdinov otac koji je, kao punoljetna osoba, trebao potpisati pomenute ugovore umjesto svog 17-godišnjeg sina.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Međutim, otac je potpisao samo jedan ugovor, onaj o raskidu ugovora između Dinama i Hasića. Novi ugovor, koji je bio već ranije dogovoren, nije potpisao zloupotrijebivši povjerenje koje su u maksimirskom klubu imali u njega.

Epilog svega: Hasić je postao slobodan igrač i može potpuno besplatno otići u bilo koji klub koji se zanima za njega, a takvih je mnogo, dok je Svetina ostao bez posla na Maksimiru.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

neo
Samo da ne buden kao Halilovic
19 0
idriz
Dokle bi trebala da traje pljacka Dinama BH nogometasa.
9 19

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi