Zubac: Vrijedno radimo, opstanak neće doći u pitanje
Zubac (broj deset) u prijateljskom duelu protiv FK Tuzla City

Kapiten HNK Čapljina za SportSport.ba

Zubac: Vrijedno radimo, opstanak neće doći u pitanje

S. Mlaćo

U sklopu priprema za drugi dio sezone nogometaši Čapljine jučer su nadigrali favorizovani Olimpik. Bilo je 3:0 za Čapljince, koji su tako pokazali da će u drugom dijelu sezone Prve lige FBiH igrati važnu ulogu.

Damir Borovac tokom priprema zadao je žestok tempo svojim momcima, što priznaje i kapiten Gabrijel Zubac.

"Pripreme idu po planu. Puno igrača je došlo na probu, puno je otišlo, npr. Rodin je u Zrinjskom, Tipurić na Islandu, a to su nam bili veoma važni igrači. Svaki dan radimo po dva puta, naporno jeste, ali svjesni smo da tako mora biti", kaže Zubac za SportSport.ba.

Pobjeda nad Olimpikom dala je motiv Čapljincima i pokazala da su na pravom putu.

"Zaista je to bila teška utakmica, dosta iscrpljujuća. Trener je od nas tražio visoki presing, mi smo to ispoštovali, što je pokazao i sam rezultat".

Čapljina je prvi dio sezone okončala na devetom mjestu. Svjesni su da ih u drugom dijelu čeka borba za opstanak u ligi, kao i više od pola lige.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

"Vjerujem da opstanak u ligi neće doći u pitanje. Imamo težak raspored prva tri kola, no zato vrijedno radimo i treniramo kako bi bili spremni za to sve. Veliko pojačanje svakako će nam biti Pero Pervan ukoliko bude spreman za drugi dio sezone", dodao je Zubac.

Čapljinu u subotu očekuje nova provjera, ovaj put protiv NK Metalleghe BSI.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi