Zukanović dobro čuvao Đurića, Chievo slavio kod Cesene

Serie A, 30. kolo

Zukanović dobro čuvao Đurića, Chievo slavio kod Cesene

Fudbaleri Chieva ostvarili su gostujuću pobjedu nad Cesenom u okviru 30. kola italijanskog šampionata. 

Više razloga za slavlje u duelu bosanskohercegovačkih reprezentativaca imao je Ervin Zukanović, čiji je Chievo na kraju slavio s minimalnih 1:0.

Prvi pogodak na utakmici viđen je tek u 82. minuti susreta, a radost navijačima tima iz Verone donio je rezervista Pellisier. Iako su do posljednjeg sudijskog zvižduka i jedni i drugi stvorili po još nekoliko šansi, rezultat je ostao nepromijenjen. 

Zukanović je na visokom nivou za Chievo odigrao cijeli susret, dok je Đurić igru napustio u 67. minuti. Poraz od Chieva smanjio je šanse Đuriću i društvu da će i naredne sezone igrati u Seriji A.

Seria A, 30. kolo:

Potražite više informacija na temu Serie A:

Cesena - Chievo 0:1 (Pellisier 82.)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.