Zukanović i Gent  ispustili pobjedu

Remi Genta i Lokerena

Zukanović i Gent ispustili pobjedu

Midhat Šljivak

Fudbaleri Genta remizirali su u 26. kolu belgijske Jupiler lige na svom terenu s ekipom Lokerena 1:1..

Ovaj susret je ponudio jako zanimljiv fudbal, a na kraju pobjednika nije bilo u ovom meču.

Domaći su do vodstva stigli nakon 13 minuta igre. Dosuđen je penal, a precizan izvođač je bio Neto za prednost Genta od 1:0. 

Do kraja prvog poluvremena oba tima su stvorila nekoliko dobrih prilika, ali se na odmor otišlo minimalnim vodstvom domaćeg tima (1:0).

Potražite više informacija na temu Jupiler league:

Nastavak susreta je donio nešto bolju igru Lokerena. Gosti su pokušali doći do izjednačujućeg gola, a iako su imali više loptu u svom posjedu, te nešto konkretnije šanse, do izjednačenja su stigli u drugoj minuti nadoknade kada je za konačnih 1:1 pogodio Harbaoiu.

Ervin Zukanović je igrao svih 90 minuta za Gent.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.