Zukanović: Ne kajem se što sam odbio veliki Inter
Foto: EPA

Bh. reprezentativac iz Genove za SportSport.ba

Zukanović: Ne kajem se što sam odbio veliki Inter

Voljom žrijeba u Nyonu jučer je odlučeno da će Bosna i Hercegovina u baražu za plasman na Evropsko prvenstvo u Francuskoj igrati protiv reprezentacije Republike Irske.

Veći dio bosanskohercegovačke javnosti smatra da izabranici Mehmeda Baždarevića nisu bili miljenici sreće u baražu, a takvo mišljenje ne dijeli i reprezentativac Ervin Zukanović. On je u razgovoru za SportSport.ba poručio da bolji protivnik nije mogao doći. 

"Odlično, ne može biti bolje. Svi su se nadali Sloveniji, ali ja kažem da je Republika Irska za nas najbolja, jer da smo dobili Sloveniju stvorila bi se nepotrebna euforija i svi bi nas već vidjeli u Francuskoj. Ovako Irci su nešto kvalitetniji, dajemo im ulogu favorita i nastojat ćemo da se što bolje spremimo za predstojeće utakmice", kazao je na početku Zukanović. 

Zukanović tijekom razgovora ističe da je naredni protivnik sličan kao i Vels. 

"Po onome koliko sam pratio, vidio sam da se radi o dosta borbenoj, agresivnoj i fizički jakoj reprezentaciji. Dosta su slični Velsu i za nas je najbitnije da se što bolje spremimo, a ne moram ni spominjati koliko će biti bitna podrška navijača u ovakvim utakmicama."

Selektor Baždarević u prvoj utakmici na Bilinom polju neće moći računati na suspendovanog Bešića, dok se Džeko uspješno oporavio od povrede. 

"Nije dobro što nećemo biti kompletni, ali uzmimo u obzir da neće ni oni. Bez obzira na to, momci koji su dobili priliku u posljednjim utakmicama pokazali su da trebaju reprezentaciji i iskoristili su svoju šansu, tako da vjerujem da ćemo imamo dobar tim koji može izboriti plasman", smatra Zukanović. 

Sampdoria je u okviru 8. kola Serie A poražena od Frosinonea, a Zukanović je teren napustio u posljednjih šest minuta. 

"Katastrofalno, niko nije očekivao da ćemo izgubiti i jednostavno svojom igrom nismo zaslužili da pobijedimo. Nama je problem što u gostima ne igramo dobro, nemamo nijednu pobjedu, dok je na domaćem terenu druga priča. Tu smo bolji, a kada to sve popravimo možemo se nadati dobrom rezultatu i ligi. Cilj je biti u vrhu tabele i izboriti izlazak na evropsku scenu." 

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Dotakli smo se i proteklog prijelaznog roka kada je na stolu imao konkretnu ponudu Intera. Kako kaže, nije se pokajao što se odlučio za Sampdoriju. 

"Inter je bila jedna dobra priča, ali to je sada prošlost. Nisam se pokajao, tada je nešto u meni prevagnulo i odlučio sam se za Sampdoriju. Drugačije sve funkcioniše u velikim klubovima, brzo možete pasti, ali to ne znači da sam se uplašio konkurencije u tom trenutku. Napravio sam dobar potez prelaskom u Sampdoriju, igram standardno, lijepo mi je u Genovi zaista", za kraj je kazao Ervin Zukanović. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.