Zukanović: Pobjedom protiv Slovenije podići samopouzdanje

Bh. defanzivac zadovoljan novim klubom

Zukanović: Pobjedom protiv Slovenije podići samopouzdanje

A. Haznadarević

Bosanskohercegovački reprezentativac Ervin Zukanović, prije nešto manje od mjesec dana dres Kortijka je zamijenio Gentovim, a svoje utiske nakon prvih odigranih susreta iznio je u razgovoru za SportSport.ba.

Iako je Gent trenutno dvanaestoplasirana momčad belgijske Pro lige, Zukanović smatra da je to prirodan slijed događaja, s obzirom na promjene u infrastrukturi kluba, te prave igre Genta najavljuje u sljedećoj sezoni:

 

"Za sada je sve dobro, iako ne stojimo baš najbolje za rezultatima. Međutim, doveli smo nekoliko igrača, pa ćemo vidjeti. Gent je uvijek igrao kvalifikacije evropskih takmičenja, što je svakako cilj. Ipak, klub trenutno gradi novi stadion i prodao je nekoliko ponajboljih igrača, tako da ćemo tek od naredne sezone zaigrati na pravi način."

 

Što se tiče konkurencije u zadnjoj liniji Genta, Zukanović se mora boriti sa čak pet stopera, međutim od dolaska u svoju novu momčad bh. reprezentativac nije imao problema, te mu je trener Victor Fernandez Braulio dao povjerenje i u posljednjem, subotnjem duelu sa Standardom.

 

"Novi trener, Španac Victor Fernandez je veliki trener, do sada je između ostalog trenirao Porto, Zaragozu, Real Betis, što dovoljno govori o njegovom kvalitetu", istakao je bh. reprezentativac, koji u svom novom klubu igra na poziciji lijevog stopera.

 

Što se tiče posljednje provjere fudbalske A reprezentacije BiH pred kvalifikacioni ogled sa Grčkom, Zukanović smatra da je neophodno potpuno ozbiljno pristupiti gostovanju u Sloveniji:

Potražite više informacija na temu Jupiler league:

 

"Svaka provjera je test, ne treba se previše opuštati jer je prijateljski meč i treba pokušati odigrati što je moguće bolje i na taj način podići samopouzdanje. Uskoro nas očekuje ovaj bitni duel sa Grčkom i bitno je u takav meč ući sa što većim samopouzdanjem", zaključio je bh. defanzivac u razgovoru za naš portal.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije