Zukanović strijelac u visokoj pobjedi Sampdorije
EPA

Serie A, 9. kolo:

Zukanović strijelac u visokoj pobjedi Sampdorije

Fudbaleri Sampdorije danas su u okviru 9. kola italijanske Serie A savladali Hellas Veronu rezultatom 4:1. 

Tim iz Genove je na samom početku preuzeo terensku inicijativu i u prvim minutama imao je nekoliko opasnih šansi po gol gostiju. Na vodeći gol Sampdorije čekalo se do 11. minute, kada se Luis Muriel našao u odličnoj šansi i potom poslao loptu u mrežu za vodstvo od 1:0. 

Poprilično mirnu utakmicu u nastavku je zanimljivijom učinio Zukanović u 29. minuti kada je na odličan način ispratio centaršut Soriana i glavom poslao loptu u gostujuću mrežu.

Pitanje pobjednika izabranici Waltera Zenge su riješili u 45. minuti, a ovaj put u listu strijelaca se upisao Soriano i postavio ujedno konačan rezultat prvog poluvremena. 

Sa ofanzivnom igrom Sampdoria je nastavila i u drugom poluvremenu. Za novi gol se u 54. minuti pobrinuo Muriel, da bi potom Ioniţă u 76. minuti postigao utješni gol za Veronu i ujedno posljednji na utakmici. 

Naš Ervin Zukanović je današnjim pogotkom nastavio kontinuitet dobrih partija za Sampdoriju, koja je ovom pobjedom prekinula niz od tri utakmice bez pobjede i sada je deveta na tabeli, dok je Verona na 19. mjestu.

Serie A, 9. kolo:

Potražite više informacija na temu Serie A:

Sampdoria - Verona 4:1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.