Zukanović strijelac za Eupen

Pobjedom otvorili play-off za opstanak u ligi

Zukanović strijelac za Eupen

E. Škorić
Teme:

Eupen i Charleroi odigrali su prvu play-off utakmicu za opstanak u ligi.

Eupen je na svom Kehrweg stadionu upisao tešku, ali sigurno vrijednu pobjedu, iako su još uvijek daleko od cilja, a to je svakako opstanak u belgijskoj Pro ligi.

Izabranici Alberta Cartiera salvili su protiv Charleroija rezultatom 3:2. Najprije je Tamir Kachlon u 15. minuti doveo goste u vodstvo, da bi Pablo Chavarria 15 minuta kasnije izjednačio na 1:1.

Slovenac Elvedin Džinić ponovo je goste doveo do prednosti, ali je desetak minuta prije kraja bh. internacionalac Ervin Zukanović vratio nadu Eupenu da pobijedi, a rezervista Brazilac Jeffe u finišu utkamice donio veliku erupciju oduševljenja za domaći sastav.

Eupen narednog vikenda gostuje Charleroiju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.