Zukanoviću 90 minuta u porazu Kortrijka

Pro liga Belgije, 13. kolo

Zukanoviću 90 minuta u porazu Kortrijka

Edmir Škorić

Nakon što je Anderlecht jučet s 5:0 savladao Gent, večeras su odigrane preostale utakmice 13. kola belgijske Pro lige.

Anderlecht se pomenutom pobjedom izdvojio na vrhu s 25 bodova, a priliku da ga sustignu imali su Zulte-Waregem, Club Brugge i Genk, koji su ostali na 22 boda do večerašnjih utakmica. Jedino je Club Brugge ispustio priliku, jer je poražen kod 14-plasiranog Liersea s 3:2.

 

Genk je u derbiju minimalno slavio protiv Standarda iz Liegea, a gol odluke postigao je Batshuayi na otvaranju drugog dijela. Zulte-Waregem je pred svojim navijačima deklasirao Charleroi sa 4:1. 

 

Bh. reprezentativac Ervin Zukanović odigrao je 90 minuta u gostujućem, minimalnom porazu Kortrijka od Monsa. Jedini gol za Mons postigao je Perbet iz penala u 65. minuti. Mechelen je s 3:1 poražen na gostovanju kod Leuvena, a za poraženu momčad posljednjih sedam minuta igrao je mladi bh. internacionalac Senad Karahmet. 

 

Važne bodove posljednjeplasirani Cercle Brugge osvojio je protiv Beerschota (3:1). Patosi je u samoj završnici pogodio za tri boda Lokerena protiv Waasland-Beverena. 

 

Pro liga, 13. kolo:

Cercle Brugge - Beerschot 3:1 (Bakenga 2, Gudjohnsen 33 - penal, Evens 69/ Mununga 4)

Genk - Standard 1:0 (Batshuayi 46)

Leuven - Mechelen 3:1 (Pouga 2, Chuka Ogbu 61, Ibou 76 - penal/ Destorme 58)

Lierse - Cl. Brugge 3:2 (Bourabia 22, 29, Said Ouka 86/ Bacca 18, 80)

Lokeren - Waasland-Beveren 1:0 (Patosi 88)

Mons - Kortrijk 1:0 (Perbet 65 - pen)

Potražite više informacija na temu Jupiler league:

Waregem - Charleroi 4:1 (Berrier 7 - p, 78 - p, Hazard T. 17, Verboom 39/ Badibanga 49)

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.