Zulte-Waregem do tri boda na gostovanju kod Anderlechta

Pro liga Belgije, 23. kolo

Zulte-Waregem do tri boda na gostovanju kod Anderlechta

Edmir Škorić

Nogometaši Anderlechta poraženi su kod kuće od Zulte-Waregema u zaostaloj utakmici 23. kola Pro lige Belgije.

Drugoplasiran sastav belgijskog šampionata, Zulte-Waregem, odnio je sva tri boda sa stadiona Constant Vanden Stock u Brusselu pred oko 20.000 navijača. 

 

Anderlecht je slovio za favorita, ali na kraju su gosti bili uspješniji. Uspjeli su jednu od svojih kontri pretvoriti pogodak u 72. minuti. Akcija se odvijala po lijevoj strani, Jens Naessens je nesebično uposlio Francka Berriera, kojem nije bilo previše teško da loptu pošalje u mrežu domaćih.

 

Imao je i Anderlecht svoje prilike, no nije ih uspio iskoristiti. Zulte-Waregem se sada lideru primakao na šest bodova, što i nije puno obzirom da imaju utakmicu manje od trenutnog lidera na tabeli.

 

U ovom, 23. kolu još ostaje da svoj susret sutra odigraju Cercle Brugge i Club Brugge.

 

Potražite više informacija na temu Jupiler league:

Pro liga, 23. kolo:

Anderlecht - Z. Waregem 0:1 (Berrier 72)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.