Žuti kartoni u crno zavili Crni kontinent

Afrika nakon dugo vremena bez predstavnika u drugoj fazi Mundijala

Žuti kartoni u crno zavili Crni kontinent

Reprezentacija Senegala se oprostila od Mundijala minimalnim porazom od Kolumbije u zadnjem kolu grupe H.

Ne može se reći da je Kolumbija bila bolja, ali je pogodatk Mine nakon kornera šokirao Senegalce i poslao ih kući, iako su završili grupnu fazu sa istim brojem bodova kao i Japan, koji je poražen sa 1:0 od Poljske.

I Japan i Senegal su grupnu fazu završili sa četiri boda, sa identičnom gol razlikom (0) i istim brojem datih i primljenih golova (4-4).

Japan i Senegal su svoj međusobni duel završili remijem, pa su o putniku u osminu finala odlučivali žuti kartoni, a kako su ih Plavi samuraji imali manje (6-4) upravo će oni na megdan Belgiji ili Engleskoj u nokaut fazi.

Ispadanje Senegala u grupnoj fazi znači i historijski neuspjeh za čitavu Afriku, pošto su Senegalci bili posljednja nada da će Crni kontitent imati predstavnika na Mundijalu i nakon prve faze.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Naime, ovo je prvi put da nijedna afrička selekcija nije prošla prvu fazu Mundijala još od davne 1982. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi