Nevjerovatna drama u Rusiji: Putnika u osminu finala odlučili žuti kartoni!
(Foto: EPA) Senegal je prestao napadati misleći da s neriješenim rezultatom ide dalje, ali onda je Mina pogodio za šok u redovima ove afričke selekcije.

Kolumbija i Japan slave prolaz u nokaut fazu

Nevjerovatna drama u Rusiji: Putnika u osminu finala odlučili žuti kartoni!

Danas su odigrane i posljednje dvije utakmice grupe H. Kolumbija je savladala Senegal sa 1:0, a Poljska istim rezultatom selekciju Japana. Kolumbija je nakon ove pobjede kao prvoplasirana u grupi H došla do osmine finala, dok je Japan zbog manjeg broja žutih kartona od Senegala završio na drugoj poziciji i tako izborio nokaut fazu.

Susret Senegala i Kolumbije svojim većim dijelom nije ponudio mnogo uzbuđenja. Sama igra ove dvije ekipe je oslikavala važnost meča, ni jedni ni drugi se nisu smjeli otvoriti, a na prvo uzbuđenje se čekalo do 17. minute kada se Sane našao pred golom Kolumbija, Davinson Sanchez ga je oborio, a Mažić pokazao na bijelu tačku.

Ipak, nakon konsultacija sa VAR-om i pregledanja snimka Mažić mijenja svoju odluku, pa je Senegal ostao bez prilike da dođe do vodstva.

Iako je Senegal bio nešto konkretniji u ofanzivnim akcijama, većih prilika nije bilo do odlaska na odmor.

Nije puno toga viđeno ni nakon odmora od ove dvije selekcije, ali onda u 74. minuti Yerry Mina sjajno skače nakon ubacivanja iz ugla i Kolumbija iznenada stiže do vodstva od 1:0.

Pokušali su Senegalci uzvratiti preko Nianga u 77. minuti, ali je Ospina odbranio njegov pokušaj.

Krenuli su Senegalci po izjednačenje, prijetili su Mane i Ismaila Sarr u narednim minutama, ali promjene rezultata nije bilo, pa su se Senegal oprostio od Mundijala nakon poraza od Kolumbije.

U drugoj utakmici odigranoj na Volgograd Areni Poljska je savladala Japan rezultatom 1:0.

Prvi je zaprijetio Japan preko Okazakija u 12. minuti, da bi Poljaci svoju prvu pravu priliku imali tek u 32., ali je Kawashima sjajno zaustavio pokušaj Grosickog. To je bilo to što se tiče prilika u prvom dijelu, a onda u 60. minuti Kurawa ubacuje iz slobodnjaka, a Bednarek pogađa za vodstvo od 1:0.

Na kraju je Poljska zahvaljujući golu Bednareka upisala prvu pobjedu na Mundijalu, a Japan je prošao u osminu finala zbog manje žutih kartona od selekcije Senegala, iako je imao istu gol razliku kao Senegal, a ove dvije selekcije su međusobni duel završile rezultatom 2:2.

Nakon večerašnjeg duela Engleske i Belgije selekcije Kolumbije i Japana će saznati protivnika u osmini finala.

Grupa H, 3. kolo:

Senegal - Kolumbija 0:1 (Mina 74')
Stadion: Cosmos Arena (Samara)
Sudija: Mažić (Srbija)

Senegal: N'Diaye, Sane, Koulibaly, Gassama, Sabaly, Gueye, Kouyata, Sarr, Mane, Niang, Keita. Selektor: Cisse.

Kolumbija: Ospina, Sanchez, Mina, Mojica, Arias, Uribe, Sanchez, Rodriguez, Quintero, Cuadrado, Falcao. Selektor: Pekerman.

Japan - Poljska 0:1 (Bednarek 60')
Stadion: Volgograd Arena (Volgograd)
Sudija: Sikazwe (Zambija)

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Japan: Kawashima, Makino, Yoshida, Nagatomo, Sakai H., Shibasaki, Yamaguchi, Usami, Sakai G., Okazaki, Muto. Selektor: Nishino.

Poljska: Fabianski, Berszynski, Glik, Bednarek, Jedrzejczyk, Goralski, Krychowiak, Kurzawa, Zielinski, Grosicki, Lewandowski. Selektor: Nawalka.

Top Komentari

volfrapsodija
Kakva dama? :)
3 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi