Zvanično: Ballardini novi trener Genove

Zukanović dobio novog trenera

Zvanično: Ballardini novi trener Genove

E. Čaušević
Teme:

Hrvatski stručnjak Ivan Jurić jučer je dobio otkaz na klupi Genove nakon loših rezultata.

Čelnici ovog kluba odlučili su da se zahvale Juriću na saradnji nakon poraza u gradskom derbiju od Sampdorije. Genoa se nalazi u veoma lošoj formi na početku nove sezone, te nakon 12 odigranih kola ova ekipa ima samo šest osvojenih bodova.

Zukanović i društvo nisu dugo čekali da saznaju ime novog trenera jer je Genova danas zvanično objavila da je na užarenu klupu ovog kluba sjeo Davide Ballarini. Ovaj stručnjak je vodio Genovu u dva navrata 2011. i 2013. godine.

"Genoa želi saopštiti da je postignut dogovor sa Daivdeom Ballardinijem koji će biti trener naše ekipe do kraja godine. Ukoliko postigne rezultate koji se očekuju od njega vrlo rado ćemo pregovarati i o nastavku saradnje", poručili su iz italijanskog kluba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi