Derbi della Lanterna pripao Sampdoriji
Foto: EPA

Serija A, 12. kolo

Derbi della Lanterna pripao Sampdoriji

Genova je na stadionu Luigi Ferraris ugostila ekipu Sampdorije u lokalnom derbiju, a gosti su, ipak, bili uspješniji i slavili pobjedu rezultatom 0:2.

Susret Genove i Sampdorije je, očekivano, donio veliku borbu na sredini terena. Prvu ozbiljniju priliku je imala Genoa u 20. minuti kada je Lapadula iz izgledne pozicijie loptu poslao pored gola.

Gosti, međutim, ubrzo stižu do vodstva. Igrala se 24. minuta kada je Gaston Ramirez uspio primiti Zapatin pas u šesnaestercu izboriti se za prostor i pogoditi za vodstvo Sampdorije od 0:1.

Želja domaćih da dođu do izjednačenja je bila očigledna, ali ipak nisu uspijevali stvoriti ozbiljnije prilike. I Sampdorija je imala nekoliko izglednih situacija, pa je tako Baretto u 66. minuti pokušao, ali je golman Genoe bio na visini zadatka.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Domaći su do kraja, pokušavali preko Lapadule i Laxalta, ali je mreža gola Sampdorije mirovala.

Sa druge strane gosti su u 85. minuti potvrdili pobjedu golom Quagliarelle.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi