Zvanično: Barcelona dovela novo pojačanje

Marlon Santos stigao na Camp Nou

Zvanično: Barcelona dovela novo pojačanje

Endin Čaušević

Čelnici Barcelone saopštili su da su doveli novo pojačanje za narednu sezonu iz brazilskog Fluminensea.

Katalonska ekipa potvrdila je jutros da je Marlon Santos novi igrač Barcelone, te da će u ovom klubu provesti narednu sezonu na posudbi uz opciju otkupa ugovora. Santos stiže iz Fluminensea u kojem je prošao sve omladinske kategorije.

Ipak, ovaj 20-godišnji fudbaler sezonu će početi u Barci B kod Gerarda Lopeza, te ukoliko se dokaže dobit će šansu u prvoj ekipi. 

Potražite više informacija na temu La Liga:

Santos je za prvi tim Fluminensea odigrao skoro 70 utakmica i u prošloj sezoni je bio jedan od najvažnijih igrača ove ekipe. Iako je imao ponude još nekoliko evropskih timova da nastupa za prve ekipe, ovaj Brazilac je ipak odlučio da kroz Barcu B pokuša da dođe do prve ekipe sa Camp Noua.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi