Zvanično: Barcelona dovela novog golmana

Pojačanje na golmanskoj poziciji

Zvanično: Barcelona dovela novog golmana · Zvanično

S. Grebović

Barcelona je upravo potvrdila da je sklopila sporazum sa dojučerašnjim čuvarem mreže Valencije Netom.

Tako su Slijepi miševi i Katalonci praktički napravili trejd na golmanskoj poziciji pa je Neto zavšio na Camp Nou, dok je Cillessen otišao put Mestalle.

Novopečenog čuvara mreže Barcelona vidi kao prvu zamjenu nezamjenjivom Ter Stegenu, jer je Cillessen očito bio nezadovoljan svojim statusom u timu pa je i sam zatražio odlazak.

Blaugrana je na ime prodaje holandskog čuvara mreže zaradila 35 miliona eura, ali su isti novac odmah prosledili u suprotnom pravcu za usluge Neta.

Takav je očigledno bio dogovor, Barca je uspjela da ipak odloži dio plaćanja, pa je 26 miliona Slepim miševima uplaćeno odma, dok je devet miliona rezervisano za eventualne bonuse.

Bivši golman Juventusa i Fiorentine je sa Barsom potpisao saradnju do ljeta 2023. godine i imaće otpusnu klauzulu od čak 200 miliona eura, stoji na oficijalnom siteu prvaka Španije.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije