Zvanično: Brighton osigurao plasman u Premiership

Vraćaju se nakon 34 godine

Zvanično: Brighton osigurao plasman u Premiership

Endin Čaušević

Fudbaleri Brightona danas mogu proslavili plasman u najjači rang engleskog fudbala, Premiership, tri kola prije kraja regularne sezone Championshipa.

Brighton je danas pred svojim navijačima savladao Wigan sa 2:1 što je bilo dovoljno ovom klubu da osigura plasman u Premiership. Igrači i navijači ovog kluba čekali su kraj utakmica između Derbyja i Huddersfielda koja je završena rezultatom 1:1 što je značilo da slavlje i otvaranje šampanjca može početi.

Nakon 34 godine izbivanja Brighton and Hove Albion vraća se u društvo najboljih u Engleskoj. Zanimljivo je da su navijači i igrači kluba nakon kraja današnje utakmice ostali na stadionu kako bi ispratili kraj meča Derbyja i Huddesfielda nakon čega je nastala ludnica na teren ovog kluba.

Brighton je tri kola prije kraja regularnog dijela sezone Championshipa prvi na tabeli sa 92 boda. Drugi je Newcastle koji traži još jednu pobjedu za povratak u Premiership. Šansu da drugo mjesto zauzmu, pored Newcastlea, imaju još Reading i Huddershield.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Što se tiče play-offa za treće mjesto koje će voditi u Premiership u igri su pored gore navedenih klubova još Sheffild, Fulham i legendarni Leeds United. U niži rang ide sigurno Rotherham, a za opstanak se grčevito bore Wigan, Blackburn, Notthingham, Birmingham, Burton i Bristol.


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi