Zvanično: Conte suspendovan na deset mjeseci

Pepe i Bonucci oslobođeni optužbi

Zvanično: Conte suspendovan na deset mjeseci

Obistinile su se strepnje svih navijača Juventusa širom svijeta. Stara dama će u narednih deset mjeseci u Seriji A morati nastupati bez trenera Antonia Contea.

Fudbalski savez Italije donio je odluku o 10-mjesečnoj suspenziji zbog neprijavljivanja namještanja utakmice tokom njegovo vremena u Sieni. Conte tokom ove suspenzije neće moći da vodi Juventusu mečevima Serie A.

 

U istom procesu optužbi za namještanje su oslobođeni dvojica fudbalera talijanskog šampiona, Leonardo Bonucci i Simone Pepe. Njih dvojica su se teretili za namještanje utakmica iz perioda kada su nastupali za Bari odnosno Udinese.

 

Uprava Stare dame pružila je podršku svom treneru  te je Conteu poručila da će ga čekati koliko god to bude potrebno, a u zadnje vrijeme u medijima se pojavila informacija da bi Conte ukoliko bude suspendovan, mogao podnijeti ostavku.

 

Conteu bi ukoliko ostane u torinskom gigantu bilo dozvoljeno da radi sa timom te da ga predvodi u utakmicama Lige prvaka.

Potražite više informacija na temu Serie A:

 

Što se tiče drugih ekipa, namještanje mečeva je koštalo Lecce i Grosetto koji su izbačeni u treću ligu. Lecce će uz to sezonu početi sa šest bodova minusa dok Grosetto sezonu počinje sa tri boda minusa. Novara će također u Seriji B startovati sa dva boda minusa, a treba također istaknuti da je napadač Bologne, Marko Di Vajo oslobođen optužbi dok će Daniele Portanova morati da odmara šest mjeseci.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.