Zvanično: Douglas Costa u Juventusu

Potpisao ugovor

Zvanično: Douglas Costa u Juventusu

Edmir Škorić

Brazilski reprezentativac Douglas Costa danas je zvanično potpisao za Juventus.

Costa je potpisao jednogodišnji posudbeni ugovor s Juventusom, koji će imati pravo otkupa njegovog ugovora na kraju naredne sezone.

Dugo su čelnici Juventusa čekali na Costu i na kraju su uspjeli da postignu dogovor s Bayernom. Transfer su potvrdile obje strane, a igrač je izrazio veliko zadovoljstvo što je postao dio torinskog tima.

Ukoliko zadovolji u Juventusu, Bayernu će za Costu biti isplaćeno 40 miliona eura u dvije godine. 

Potražite više informacija na temu Serie A:

Bivši igrač Šahtara je u avgustu 2015. stigao u Bayern kod Pepa Guardiole, te je igrao dosta značajnu ulogu u prošle dvije sezone. U prošloj sezoni je imao četiri gola i tri asistencije na 23 meča u Bundesligi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije