Zvanično: FS Španije suspendovao Griezmanna

Dobro je i prošao

Zvanično: FS Španije suspendovao Griezmanna

Endin Čaušević

Napadač Atletico Madrida, Antoine Griezmann, našao se u centru pažnje prošlog vikenda nakon incidenta na meču s Gironom.

Francuski napadač je u prvom kolu nove sezone španske La Lige je ekspresno dobio dva žuta, odnosno crveni karton nakon čega je uputio salvu uvreda na račun glavnog sudije. Griezmann je prvo dobio karton zbog simuliranja, a nakon toga je sudiji rekao da je go*no i morao je ranije pod tuš.

Mediji na Pirinejima su objavili da Griezmanna očekuje žestoka suspenzija zbog vrijeđanja sudije, te da će odmarati čak četiri utakmice. No, Disciplinska komisija FS Španije nije bila toliko žestoka, te je danas zvanično saopšteno da je Griezmann suspendovan na dvije utakmice.

Ovaj vijest je naljutila rukovodstvo Real Madrida jer je Griezmann prošao mnogo bolje od Ronalda koji je nedavno zbog guranja sudije dobio pet utakmica suspenzije. Pored napadača Atletico Madrida na dva meča zbog crvenog kartona suspendovan je i Ever Banega, dok će Sergio Ramos "odmarati" jedan meč.

Potražite više informacija na temu La Liga:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi