Zvanično: Iturbe napravio neočekivan transfer

Paragvajac seli u englesku Premier ligu

Zvanično: Iturbe napravio neočekivan transfer

Endin Čaušević

Fudbaler Rome Juan Manuel Iturbe od januara će nositi dres Watforda.

Roma je večeras potvrdila da je dogovorena posudba Iturbea u Watford do kraja sezone, uz mogućnost da engleski tim otkupi njegov ugovor za 19,2 miliona eura. 

Prema pisanju italijanskih medija čelnici dva kluba danas su rezgovarali u Rimu, a večeras je objavljeno da su uspjeli dogovoriti posudbu Iturbea. Iturbe će na posudbu do kraja sezone za 1,5 miliona eura.

Ovaj fudbaler u Rim je stigao pred početak prošle sezone iz Verone za 24,5 miliona eura, ali nije opravdao uložen novac. Iako je bio i na meti Juventusa, on se tada odlučio na prelazak u Romu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Iturbe je od dolaska u Romu odigrao 56 utakmica i postigao samo pet golova.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.