Zvanično: Joao Cancelo novi igrač Juventusa

Pojačanje u Torinu

Zvanično: Joao Cancelo novi igrač Juventusa · Zvanično

Juventus je danas kompletirao veliko pojačanje na poziciji desnog beka.

Kao što se i najavljivao proteklih dana, redove Stare dame iz Torina je pojačao portugalski fudbaler Joao Cancelo.

Radi se o fudbaleru koji je prošlu sezonu proveo igrajući upravo u italijanskoj Seriji A i to za ekipu Intera gdje je bio na pousdbi iz Valencije, ali ovog ljeta se ipak odlučio da pojača redove Juventusa.

Stara dama je za njegove usluge uplatila Šišmišima nešto preko 40 miliona eura, a portugalski defanzivac je potpisao ugovor na pet godina.

Prije Intera i Valencije, Cancelo je bio član Benfice iz koje je na ljeto 2014. godine prešao u Valenciju.

Inače, radi se o brzonogom fudbaleru koji osim pozicije desnog beka može pokrivati i ostale pozicije na desnoj strani. Obzirom da on ima samo 24 godine, sigurno da se Juve osigurao u budućnosti na ovoj poziciji.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi