Zvanično: Joco Stokić potpisao za NK Čelik

Veliko pojačanje u napadu

Zvanično: Joco Stokić potpisao za NK Čelik

D. Kurbegović

Nogometaši Čelika sutra će krenuti u Međugorje, gdje će ostati 10 dana i odigrati četiri pripremne utakmice.

Ekipa još nije kompletirana, ali bi prema najavama igrački roster mogao biti zaokružen do kraja ove sedmice. Večeras je u Zenicu doputovao i Joco Stokić.

Veliko pojačanje u napadu Zeničana u društvu predsjednika Selvedina Šatorovića i direktora hotela "Zenica" Ajdina Džananovića potpisao je i zvanično ugovor s NK Čelik, koji ga veže do kraja sezone s klubom s Bilinog polja. Naravno, ako Čelik opstane u Premijer ligi, a obje strane budu zadovoljne, nije isključeno da ovaj 29-godišnji nogometaš i narednu sezonu nosi crno-crveni dres.

Stokić je iskusan i dokazan napadač, ima veliko iskustvo igranja u Premijer ligi, a prošle je sezone s Radnikom iz Bijeljine osvojio Kup BiH, prije toga ima osvjenu titulu prvaka s ekipom Modriče. Posljednjih pola sezone proveo je u Kuvajtu, gdje je nastupao za Al-Jahri. U svojoj karijeri je nastupao za Modriču, Zvijezdu, Bsk, Borac, Željezničar i Radnik, te mađarski Honved, Kecskemeti i Jeju United. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zanimljivo da je Stokić nekoliko puta u dresu Borca upravo protiv Čelika postigao eurogolove, kako u Banja Luci, tako i na Bilinom polju. Stokić će ujutru zajedno sa ostalim nogometašima biti u autobusu za Međugorje, a polazak je u 12 sati ispred stadiona Bilino polje.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi