Zvanično: Lemina u Southamptonu

Zvanično: Lemina u Southamptonu

E. Škorić

Bivši igrač Juvenetusa Mario Lemina službeno je novi igrač Southamptona.

Veznjak Stare dame potpisao je danas petogodišnji ugovor sa Southamptonom, koji je Juventusu isplatio 17 miliona eura uz dodatna tri miliona eura naknadno. Sveci će novac isplatiti u tri rate.

"Sretan sam što sam potpisao za Southampton. Mislim da je ovo projekat koji me privukao, a moja porodica stoji iza mene", rekao je Lemina, koji puni 24 godine, a u Juve je 2015. došao iz Marseillea za 10 miliona eura.

"Mario je izvanredan talent koji je već mnogo postigao u svojoj karijeri, osvajajući brojne naslove i stekao je iskustvo igranja u nekim od najvećih takmičenjima", rekao je potpredsjednik Les Reeda.

Potražite više informacija na temu Premier league:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi