Zvanično: Lopetegui dobio otkaz na klupi Španije dan pred Mundijal!

Šokantna odluka

Zvanično: Lopetegui dobio otkaz na klupi Španije dan pred Mundijal! · Udarna vijest

E. Čaušević

Samo dan pred početak Svjetskog prvenstva u Rusiji reprezentacija Španije ostala je bez selektora jer je Julen Lopetegui dobio otkaz.

Fudbalski savez Španije odlučio je da uruči otkaz Lopeteguiju samo dan pred početak Mundijala u Rusiji što je šokiralo fudbalsku javnost. Ovu odluku su donijeli nakon što je Lopetegui jučer zvanično potvrdio da će od naredne sezone trenirati Real Madrid.

To su u Savezu shvatili kao veliku izdaju ovog stručnjaka koji je prije svega 20 dana produžio ugovor sa reprezentacijom Španije na još dvije godine. Ipak, nakon toga stigao je poziv Real Madrida koji očito ovaj trener nije mogao da odbije.

Iako se očekivalo da će Lopetegui ostati na klupi Španije do kraja Svjetskog prvenstva na kraju se to nije desilo jer su u Savezu ove zemlje sve šokirali današnjom objavio da je Lopetegui dobio otkaz.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi