Zvanično: McClaren sa Cruyffom u Maccabiju

Ponovo će sarađivati

Zvanično: McClaren sa Cruyffom u Maccabiju

Nekadašnji engleski selektor Steve McClaren i zvanično je u Maccabiju iz Tel Aviva.

Pedesetšestogodišnji stručnjak je u izraelskom klubu postao savjetnik trenera Jordija Cruyffa, koji je, interesantno, nastupao za Manchester United kada je McClaren bio pomoćnik Alexu Fergusonu.

McClaren je bez posla bio od marta, kada je dobio otkaz u Derby Countyju, a na stolu je imao i ponudu Heartsa. 

"Cruyffa dobro poznajem iz dana u Manchester Unitedu. Mnogo ga poštujem i namjeravam da mu pomognem i u Evropi i u izraelskom prvenstvu. Ovo je veoma zanimljiv izazov za mene", rekao je McClaren, prenose inostrani mediji. 

Maccabi je inače prošlu sezonu u Izraelu okončao na drugoj poziciji. Za ovaj klub odnedavno igra bivši reprezentativac BiH Tino Sven Sušić. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi