Zvanično: Morata novi fudbaler Chelseaja
Foto: Chelseafc.com

Potpisao ugovor na pet godina

Zvanično: Morata novi fudbaler Chelseaja

Španski fudbaler Alvaro Morata zvanično je postao novi fudbaler Chelseaja.

Iako je Chelsea objavio informaciju o dogovoru sa Realom prije dva dana, Morata je tek danas prošao ljekarske preglede te je potpisao petogodišnji ugovor.

Chelsea je Realu platio 58 miliona funti, a ova cifra može da ide i do 70 miliona zavisno od igara Morate u plavom dresu. 

Španski reprezentativac će se priključiti pripremama Chelseaja u Aziji, a nakon potpisa je rekao da je veoma zadovoljan.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Sretan sam što sam ovdje. Osjećam se sjajno što sam postao dio ovog kluba. Radiću naporno. Postiću što više golova budem mogao i potrudiću se da osvojim što je više moguće trofeja", rekao je Morata nakon potpisa.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi