Zvanično: Nainggolan produžio ugovor s Romom

Ostaje u Rimu

Zvanično: Nainggolan produžio ugovor s Romom

E. Čaušević

Belgijski reprezentativac Radja Nainggolan ovog ljeta bio je meta mnogih transfer spekulacija, a navodno je bio na korak od prelaska u Inter.

Nakon završetka prošle sezone mnogi mediji na Apeninima su objavili da će Nainggolan ovog ljeta napustiti Romu i da će svoju karijeru nastaviti u Interu. Međutim, Belgijanac je odlučio da je za njega budućnost samo u rimskom klubu i danas je zvanično produžio ugovor s Vučicom.

Nainggolan je odlučio u posljednjih šest mjeseci da odbije nekoliko zaista zanimljivih ponuda. Chelsea je bio jako zagrijan za njega, no čini se da se Nainggolan najbolje osjeća u Romi što najbolje pokazuje da je odlučio produžiti saradnju. 

Belgijanac će u dresu Rome igrati do ljeta 2021. godine što znači da je postojeći ugovor produžio za jednu sezonu. U Romu je stigao prije tri godine iz Genove i pokazao se kao veliko pojačanje ovog kluba.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Mislim da sam ovim potezom pokazao ono što sam uvijek želio, a to je da ostanem u Romi. Veoma sam sretan, posebno što ćemo klub i ja nastaviti avanturu koju smo počeli", poručio je Nainggolan.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi