Robinho: Zašto sam izabrao Real Madrid ispred Barcelone?
Foto: EPA

Brazilac o svom vremenu na Bernabeu

Robinho: Zašto sam izabrao Real Madrid ispred Barcelone?

Endin Čaušević

Jedan od najvećih fudbalskih talenata u posljednjih 20 godina bio je brazilski fudbaler Robinho kome su predviđali blistavu karijeru, no nije sve išlo po planu.

Robinho je oduševio svijet svojim igrama u dresu Santosa za koji je debitovao 2002. godine kada je proslavio svoj 18. rođendan. Tri godine kasnije svi evropski velikani željeli su dovesti u svoje redove brazilskog čarobnjaka za kojeg se već na sav glas govorilo da je novi Pele. Robinho je pored svih ponuda na kraju odlučio izabrati Real Madrid.

U kraljevski klub je stigao kao 21-godišnjak, te su mu odjednom saigrači bili Ronaldo, Zidane, Figo, Beckham, Raul... Od Robinha se tada mnogo očekivalo i svi su vjerovali da će postati najbolji fudbaler svijeta, no nije sve išlo po planu za ovog Brazilca. 12 godina kasnije on je odlučio objasniti zašto je baš izabrao Real Madrid iako je imao ponudu i Barcelone.

"To zvuči sada kao da je bio težak izbor, ali zaista nije. Real Madrid je klub koji je pokazao najviše interesa za mene. Oba kluba su sjajna i imaju navijače širom svijeta, no kada je Real pokazao interes znao sam da mnogo Brazilaca igra tamo. Kada sve uzmete u obzir zašto da idem u Barcelonu?", rekao je Robinho.

Nevjerovatno zvuči da je Robinho debi u dresu Real Madrida upisao samo 24 sata nakon što je doputovao u Madrid i potpisao za ovaj klub. Brazilac ne krije da je to bio veliki preokret u njegovoj karijeri, ali i životu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"To je bio prekrasan debi. Sjećam se da sam bio veoma nervozan jer sam igrao sa Ronaldom, Zidaneom, Raulom i ostalim zvijezdama. Jedva sam čekao da istrčim na teren i tu ću utakmicu pamtiti do kraja života. San mi se ispunio kada sam ušao u svlačionicu Reala i nisam mogao vjerovati da sam tu. Ponašali su se odlično prema meni, bio sam njihovo dijete i pazili su me", dodao je brazilski fudbaler.

Robinho je nakon Real Madrida otišao u Manchester City gdje je bio dvije godine. Poslije toga igrao je za Milan, 2015. godine okušao se i u Kini. Od prošle godine nosi dres Atletico Mineira.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi