Zvanično: Oliver Petrak potpisao za Ordabasy
FOTO: EPA

Karijeru nastavlja u Kazahstanu

Zvanično: Oliver Petrak potpisao za Ordabasy

Samir Mlaćo

Kako je to SportSport.ba ranije i najavio, dojučerašnji član Zrinjskog Oliver Petrak karijeru će nastaviti u redovima ekipe Ordabasy iz Kazahstana, a danas je potpisao jednoipogodišnji ugovor.

Kazahastanci su prije par dana poraženi od bh. predstavnika Širokog Brijega u prvom susretu 2.pretkola Evropske lige rezultatom 2:0. 

"Stigao sam tu, potpisao ugovor i već odradio prvi trening. Prvi su dojmovi ekstra, klub je organizovan i ima sjajne uslove za rad. Sada je sve na meni, da se pokažem i opravdam povjerenje", kazao je Petrak za SportSport.ba.

"Želio bih se zahvaliti Josip Kupreškiću koji mi je mnogo pomogao, a ja sam se želio okušati u jačoj ligi, jačoj sredini i opet kažem na meni je da opravdam povjerenje. Ciljevi tima su velika, malo je atmosferu pokvario poraz u prvom meču od Širokog Brijega, ali vjerujem da će na kraju sve biti dobro po nas", dodao je 26-godišnji vezista.

Podsjećamo, SportSport.ba je ranije najavio ovaj transfer.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Za Olivera Petraka imali smo dvije ponude iz Rumunjske, jednu iz Poljske i Ordabasya, te na kraju odlučili smo se za Ordabasy. Vjerujem da će Oliver u vrlo kratkom roku postati glavni igrač u Kazahstanu, jer njegove kvalitete su neupitne", kazao je Josip Kupreškić, bh. menadžer koji je bio glavni posrednik u transferu Petraka u Kazahstan.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi